Четирите точки преднина на Ливърпул срещу Манчестър Сити в този етап от сезона все още са впечатляващи, особено при липсата на успехи за мърсисайдците в първенството от доста време насам, заяви мениджърът Юрген Клоп. Неговият отбор загуби директния двубой с 1:2, след като Серхио Агуеро и Лирой Сане вкараха по един гол през двете полувремена.

"Толкова вярвам във футболистите ни, колкото не можете и да си представите. Ако някой ми беше казал, че след двата мача срещу Манчестър Сити ще имаме четири точки преднина на върха, щях да платя добри пари, за да си гарантирам именно това. Мислех го за невъзможно. Ако бяхме спечелили пет титли в последните десет години, сега нещата щяха да изглеждат по различен начин. Нямаме подобен опит. Все още обаче сме в много добра позиция, така че трябва да бъдем доволни", заяви Клоп.

"Знаех, че Сити могат да ни победят и това не е новина. Миналата година го направиха с 5:0. Но това нямаше нищо общо с психиката на отбора ни, просто нямахме късмет", добави германецът.

Клоп също така изрази недоволство от ситуация, в която Венсан Компани получи само жълт картон за влизане в краката на Салах. "Той ми харесваше много, когато играеше в Хамбургер ШФ. Ако Мо Салах не бе скочил, всички знаем какво щеше да се случи. Миналата година на този стадион Мане получи червен картон, но никой не каза нищо. Да, беше червен картон, но той също не искаше да влезе така. Той дори не видя съперника. Не мога да кажа същото за Компани", завърши Клоп.