Хърватският защитник Деян Ловрен ще прекара известно време извън състава на Ливърпул, след като получи разтежение при загубата с 1:2 срещу Уулвърхемптън в мач от турнира за купата на ФА. Той се контузи още в шестата минута и бе заменен от 16-годишния холандец Ки-Яна Хувър.

Джо Гомес и Жоел Матип също лекуват травми, а Върджил ван Дайк не игра срещу Уулвс. Неговото място в центъра на защитата зае халфът Фабиньо.

"Научих, че е разтежение. Нямаше признаци за това и то дойде от нищото. Не знам какво биха казали хората, ако бяхме започнали още от първата минута с Ки-Яна и Фабиньо в центъра на защитата. В такъв случай най-вероятно някои много умни хора щяха да ми кажат, че не уважавам турнира или нещо от този сорт", каза Юрген Клоп след мача.

"Нямаше смисъл да хвърляме 16-годишно момче в мача от първата минута. Щеше ми се да изчакам докато е напълно готов, но той се справи добре и сега. Понякога така почва всичко - когато наистина си нужен и си добър, а не в каква възраст се намираш", продължи мениджърът на Ливърпул.

Клоп все още не знае колко време ще отсъства Ловрен, но той едва ли ще играе срещу Брайтън в събота.

"След мача със Сити моментално загубихме няколко футболисти заради заболявания и пренатоварване, което е нормално за тази част от годината. Някои от тях дори не тренираха след мача. Почти всички отсъстващи срещу Уулвс имат някакви проблеми, с изключение на Али (Алисон Бекер)", добави той.

"Проблемът е, че не променяме много състава, а изиграхме три поредни трудни мача за две седмици. Днес (вчера) бе нужна промяна. Това е всичко, което мога да кажа", завърши германецът.