Брайтън – Ливърпул, мач от 15-ия кръг на Висшата лига, стадион: "Фалмър", начало: 17.00 часа наше време

Вероятни състави:

Брайтън: Райън, Дъфи, Дънк, Бонг, Бруно, Прьопер, Стивънс, Нокър, Искиердо, Грос, Мъри
Под въпрос: Бонг
Контузен: Сидуел
Наказани: няма
Мениджър: Крис Хютън

Ливърпул: Миньоле, Ловрен, Клаван, Гомес, Морено, Хендерсън, Коутиньо, Вайналдум, Чембърлейн, Салах, Фирмино
Под въпрос: няма
Контузени: Клайн, Матип
Наказани: няма
Мениджър: Юрген Клоп

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

"Чайките" определено се представят добре от началото на сезона и вече измъчиха два от фаворитите във Висшата лига – Арсенал и Манчестър Юнайтед постигнаха трудни победи, съответно с 2:0 и 1:0.

Освен това Брайтън няма загуба на своя стадион в шест поредни мача във Висшата лига, като за последно падна с 0:2 от Манчестър Сити още в 1-ия кръг. Това е и единственото поражение вкъщи за отбора, но в последните четири мача на "Фалмър" записа само равенства – 0:0 с Кристъл Палас, 2:2 със Стоук Сити и по 1:1 със Саутхямптън и Евертън.

Ливърпул също се намира във възходяща форма и няма загуба от повече от месец, като за този период постигна четири успеха и едно равенство. "Мърсисайдци" са и един от най-силните гости на Острова и спечелиха последните две срещи далеч от дома – 3:0 над Стоук Сити и 4:1 над Уест Хям. "Червените" не се разписаха при визита единствено срещу Манчестър Сити на "Етихад", където бяха разбити с категоричното 0:5.

За последно Брайтън и Ливърпул играха през 2011 година за Карлинг къп, като мачът се състоя в южното английско крайбрежие. Тогава гостите от Мърсисайд се наложиха с трудното 2:1. Нашата прогноза е, че днес ще се получи същият резултат.

Прогноза: Брайтън – Ливърпул 1:2