Футболистите на Ливърпул показаха психическа устойчивост и качествата, които им спечелиха предните 17 мача във Висшата лига, заяви защитникът Трент Александър-Арнолд. Мърсисайдците надвиха Брайтън за 18-та си победа в английското футболно първенство, след като в предния кръг загубиха срещу преследвача на върха Манчестър Сити, а през седмицата бяха елиминирани от Уулвърхемптън в мач за купата на ФА.

"За нас всеки мач е важен. Спечелихме още една победа, върнахме се на правилния път и доказахме, че сме отбор с отлични качества. Правим това през целия сезон, а сега за първи път ни се наложи да го покажем и след две поредни загуби", каза Александър-Арнолд.

"Мисля, че всеки футболист в първенството би признал, че това е едно от най-трудните места за печелене на мачове. Феновете на Брайтън са много шумни, а самият отбор е солиден и трудно се пречупва. Беше ни трудно да им вкараме дори на Анфилд. Спечелихме с по 1:0 двата мача и сме доволни, че го направихме. Може и да е имало въпросителни за нашата психическа устойчивост. Може би хората са се питали дали можем да загубим и веднага след това да спечелим, а ние го направихме на едно от най-трудните места и срещу един от най-добрите домакини. Вече чакаме следващата седмица", продължи английският национал.

"Дузпите са много трудни за изпълнение и не знам дали хората осъзнават под какво напрежение си, когато го правиш. Мо обаче вече е доказал и продължава да доказва, че е отличен футболист и може да вкарва дузпи. Благодарение на него спечелихме и този мач", добави защитникът.

Александър-Арнолд изигра мача с контузия, която получи на загрявката. Той каза, че не е било лесно: "Не само си изкълчих глезена. Беше болезнено. Казах обаче на мениджъра и лекарите, че трябва просто да ме превържат и затегнат. Радвам се, че мениджърът вярва в мен и ме пусна в игра".