Арсенал спечели с убедителна игра и 2:0 лондонското дерби с Челси и завърза битката за 4-то място във Висшата лига. “Артилеристите” изиграха много добро първо полувреме, в което вкараха и двата си гола. 

Александър Лаказет даде аванс в 14-та минута, а в 39-та Лоран Косиелни удвои. Освен това за 45 минути “топчиите” не допуснаха нито един удар във вратата на Бернд Лено, което не се бе случвало на Челси, откакто Маурицио Сари е мениджър на отбора. 

С този успех Арсенал остава на 5-то място с 44 точки, колкото има и Манчестър Юнайтед. Челси пък засега е 4-ти с 47 и една по-малко от третия Тотнъм, който утре гостува на Фулъм.

Хората на Унай Емери изиграха много добро първо полувреме, като още в началото Обамеянг можеше да отбележи след хобаво подаване на Лаказет, но нямаше късмет. Малко след това пък Торейра не успя да насочи хубаво центриране с глава към мрежата зад Кепа. Челси отговори с неточен изстрел на Азар. 

Така се стигна до 14-та минута, когато Лаказет вкара с мощен шут за 1:0. Белерин насочи топката към наказателното поле, където французинът се пребори за топката и с мощен удар в близкия ъгъл даде аванс на домакините.

Малко след това Обамеянг можеше да покачи, след като се пребори за топката с Аспиликуета, но Кепа успя да улови. Малко след това габонецът пробва да вкара и със задна ножица, но пак идеята му бе по-добра от изпълнението. 

Все пак в 39-та минута вторият гол за Арсенал най-накрая падна. Торейра изсипа топката в наказателното поле след свободен удар, тя стигна до Сократи, който пък я акробатичен удар я върна в наказателното поле. Там Лоран Косиелни бе оставен непокрит и успя да насочи топката в мрежата с…рамо. Малко преди края на първата част Челси можеше да намали, но удар на Алонсо спря в гредата. 

“Сините” опитаха да върнат рано поне един от головете. Хората на Маурицио Сари натиснаха домакините си, но Педро и Алонсо стреляха неточно. 

В 70-та минута един от героите на домакините Ектор Белерин получи тежка контузия в коляното и бе изнесен на носилка. Малко след това Азар стреля силно от малък ъгъл, но топката мина далеч от вратата. Сари пък засили мощта на атаката си, като пусна Оливие Жиру. “Сините” опитваха да върнат интригата, но така и не успяха да отбележат. 

Арсенал - Челси 2:0 

1:0 Александър Лаказер 14’

2:0 Лоран Косиелни 39’

Арсенал: Лено, Белерин (72 - Елнени), Сократис, Косиелни, Коласинак, Джака, Торейра, Гендузи, Рамзи (67 - Мейтланд-Найлс), Лаказет (68 - Иуоби), Обамеянг

Челси: Кепа, Аспиликуета, Рюдигер, Луис, Алонсо, Жоржиньо, Канте, Ковачич (63 - Баркли), Вилиан (68 - Жиру), Педро (80 - Хъдсън-Одой), Азар