Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола похвали Ливърпул и заяви, че Червените напълно заслужават първото си място в класирането. 

Гражданите срещат сериозен отпор от мърсисайдци в стремежа да защитят титлата си, като в един момент дори изоставаха със 7 точки, преди да победятсъперника си в пряк сблъсък и да си върнат шансовете. Пеп обаче знае, че нов триумф ще бъде труден. 

„Все още остават да изиграем много мачове, но предвид това, което Ливърпул направи до момента, шапки долу пред тях. Когато един отбор печели толкова срещи и по такъв начин, не е защото има късмет, така че за нас предизвикателството е голямо“ заяви Гуардиола. 

„Ние обаче трябва да направим така, че да бъдем близо до тях и те да знаят, че сме там. Това е единственото, което можем да сторим. Това ще стане,  като печелим своите мачове и да създадем усещане у своите противници, че сме силни. Това е начинът“ добави той. 

„Този сезон просто е различен от предишния и ние знаехме, че ще бъде така. Още от началото говорихме, че не може да очакваме да спечелим 18 мача поред и през февруари да водим с 10-11 точки. Трябва да признаем, че в момента във Висшата лига има един по-добър тим от нас. Необходимо е да го приемем и да го предизвикаме“ каза още Пеп. 

Днес Ливърпул приема Кристъл Палас и може да дръпне отново със 7 точки пред Манчестър Сити, който утре гостува на последния в класирането Хъдърсфийлд.