Ливърпул постигна трудна домакинска победа с 4:3 над Кристъл Палас в среща от 23-ия кръг на Висшата лига, която се игра на "Анфийлд".

По този начин "мърсисайдци" имат в актива си 60 точки и са лидери в класирането, като тимът е на 7 пункта пред втория Манчестър Сити, който обаче е с мач по-малко.

Таунзенд изненадващо даде аванс на "орлите" в 34-ата минута, но точно минута след почивката Салах изравни. Фирмино направи обрата за домакините пълен в 53-ата минута, но Томкинс изненада неприятно Алисон в 65-ата и върна равенството.

След глупава грешка на Сперони в 75-ата минута и нов гол Салах даде аванс на домакините. В 93-ата минута Мане уби каквато и да е интрига в мача, но все пак гостите стигнаха до още един гол в последните секунди чрез Майер. 

Ливърпул доигра мача с човек по-малко от 85-ата минута заради втори жълт и червен картон на Милнър.


Срещата започна с опити на домакините да притиснат противника и още в 8-ата минута тяхната преса можеше да даде резултат. Матип бе изведен зад защитата и опита да прехвърли Сперони, но стражът на "орлите" успя да се справи и да предотврати попадението.

Броени минути след това Мане бе оставен непокрит при ъглов удар и отправи удар с глава. Вратарят на гостуващия тим обаче отново се намеси отлично и попречи на топката да влезе в мрежата му. Последваха още няколко добри шанса за домакините, но ефектът бе нулев.

В 30-ата минута Maтип засече топката с глава след центриране на Милнър от корнер, но кълбото мина встрани вратата, а две минути след това Ван Дайк също стреля с глава, но и този път кълбото не намери очертанията.

В 34-ата минута при една от малкото си атаки от началото на срещата "орлите" изненадващо стигнаха до попадение. Заха успя да се справи с Милнър и Фабиньо, а след това намери Таунзенд, който от удобна позиция матира Алисон и даде аванс на лондончани.

До почивката повече попадения нямаше, но само минута след подновяването на играта Салах изравни. Ван Дайк стреля от границата на наказателното поле и след рикошет топката достигна до египтянина, който бе зад отбраната и той нямаше никакви трудности да реализира.

Обратът не закъсня и в 53-ата минута Ливърпул стигна до аванс. Кейта намери Фирмино и кариоката с хубав удар прети топката в далечния ъгъл, макар че в ситуацията тя се отби при крака на противников бранител.

За съжаление на мърсисайдци обаче равенството бързо бе възстановено и в 65-ата минута "орлите" стигнаха до второ попадение. Томкинс засече с глава една центрирана от ъглов удар топка и я вкара в мрежата на Алисон. 

В 75-ата минута при една центрирана топка Сперони направи безумна грешка и я боксира към своята врата, а след това Салах довкара кълбото в опразнената мрежа и така отново даде аванс на мърсисайдския тим. 

В 89-ата минута Ливърпул остана с човек по-малко заради втори жълт и червен картон на Милнър. В 93-ата минута Мане уби каквато и да е интрига. Той навлезе в наказателното поле и прати топката в далечния ъгъл.

В последните секунди на продължението Майер от наказателното поле матира с удар по земя Алисон за крайния резултат.

До самия край нямаше повече попадения. 

ЛИВЪРПУЛ - КРИСТЪЛ ПАЛАС 4:3 
0:1 Таунзенд 34
1:1 Салах 47
2:1 Фирмино 53
2:2 Томкинс 65
3:2 Салах 75 
4:2 Maне 90+3
4:3 90+5

Ливърпул: Алисон, Робъртсън, Ван Дайк, Матип, Милнър, Фабиньо (87 - Лалана), Хендерсън, Кейта (72 - Шакири), Мане, Салах, Фирмино 

Кристъл Палас: Сперони, Ван Аанхолт, Томкинс, Сакхо, Уан-Бисака, Макартър, Миливойевич, Кояте, Таунзенд, Аю, Заха