С двата си гола срещу Кристъл Палас вчера, Мохамед Салах стигна границата от 50 във Висшата лига, като е 4-ият най-бързо направил това. 

Египтянинът отбеляза две важни попадения за успеха с 4:3, за да гарантира, че най-малкото авансът на Червените от 4 точки пред Манчестър Сити ще се запази и след този кръг. 

На него му бяха необходими 72 мача, за да вкара своите 50 гола, като по-бързо от него го направиха Рууд ван Нистелрой – за 68 срещи, Алан Шиърър – за 66 и Андрю Коул за 65. 

72 мача бяха необходими също така на Фернандо Торес, но зад него са Серхио Агуеро с 81 двубоя и Тиери Анри, който заедно с Кевин Филипс реализира 50 попадения в 83 двубоя. 

48 от головете на Салах са с екипа на Ливърпул, а останалите два са за Челси, когато той записа някои участия за Сините. 

Той е 8-ият играч от Африка, който го прави, като с това темпо може да погледне определено към топ 3, където са Якубу Айегбени (95 гола), Емануел Адебайор (97) и Дидие Дрогба (104). В списъка влизат още Садио Мане (52), Ефан Екоку (52), Нванкво Кану (54) и Яя Туре (62), така че той скоро ще изпревари доста от тях. 

„Той е играч от световна класа. Той има желание да бележи и използва по отличен начин системата ни на игра. Просто е фантастичен“ заяви Юрген Клоп за Салах и очаква естествено той да продължи по същия начин.