Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил смята, че Ливърпул ще се пречупи в борбата за титлата, макар да води с пет точки на шампиона Манчестър Сити.

"Ако някой фен на Ливърпул си мисли, че те просто ще спечелят следващите си 14 мача, това нещата няма да се развият така. Те няма да играят добре във всеки мач, защото ще има много нерви и напрежение", прогнозира Невил.

"Не считам, че сега е времето да се мисли за титлата. Нека да измине и този месец - да влезем в март и април, когато грешките трудно се поправят. Не е краят на света да загубиш точки сега. Това важи за Сити, който падна в Нюкасъл. От март започва истинската надпревара."

"Краката на играчите на Ливърпул ще започнат да натежават, защото те ще трябва да се справят с напрежение всяка една минута. В такива моменти ти трябват опитни играчи в съблекалнята, за да те издърпат. А Ливърпул е лишен от нужния опит."

"Манчестър Сити трябва да поддържа напрежението. Ако Сити успее да се задържи в следващите пет мача, мисля, че те ще спечелят титлата. Ако всичко опре до нервите в последните пет мача, Сити ще спечели."

"Затова там ще разчитат на Юрген Клоп и на неговия опит с Борусия Дортмунд, който стана два пъти шампион. Навярно там ще могат да използват и опита на някои от играчите, които бяха в отбора при Брендън Роджърс, когато нещата се объркаха за тях", добави Невил.

Както е известно, Ливърпул беше много близо до титлата през сезон 2013/14, когато беше на върха, но се срина в края и остана на две точки зад шампиона Манчестър Сити.