Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обяви, че чувства отговорност да изпълнява мечти, в стремежа на Червените да спечелят първата си титла от 29 години насам. 

Довечера мърсисайдци ще опитат да си върнат 5-те точки аванс при гостуването на Уест Хям и въпреки някои колебливи представяния напоследък, феновете вярват, че това ще се случи. 

„Аз нямам големи мечти. Мечтая да бъда здрав до 96, 97 години и да помня всичко. Да бъда заедно със съпругата си  и да имаме внуци. Това са мечтите ми. За работата си нямам мечти. Зная обаче, че нашата задача е да сбъдваме мечтите на хората. Не нашите. Може би момчетата мечтаят. Аз не съм голям мечтател, но въпреки това съм щастлив“ заяви Клоп. 

„Преди мача с Лестър ми казаха, че ако победим ще дръпнем на 7 точки и единствено Нюкасъл на Кевин Кигън е пропилявал подобен аванс. Помислих си за какво ни е тази информация, но в крайна сметка знам, че можеш да загубиш подобна преднина, когато мислиш за това. Ние не очакваме да водим с 6,7 или 12 точки и да се успокоим. Ние правим това, което трябва и се справяме добре“ добави той. 

„Голямата ни цел е да продължим да се радваме максимално до последно и ще видим къде ще бъдем в края на сезона. Имаме възможност да спечелим нещо. Дали сме сигурни, че ще го направим? Не, но ще се опитаме да направим всичко по силите си и именно това мога да обещая. Нормално е феновете ни да са напрегнати, тъй като 29 години е много време, но те ще ни подкрепят до последно и това ме радва“ каза още Клоп.