Ливърпул чукна с 3:0 Борнемут и отново е едноличен лидер в класирането. "Червените" са на върха във Висшата лига, като дръпнаха с три точки на Ман Сити.

Това бе първа победа за "мърсисайдци" след двете поредни шампионатни равенства - с Лестър (1:1) и Уест Хям (1:1). Головете в мача забиха Мане (24), Вайналдум (34) и Салах (48).

Като цяло играчите на Юрген Клоп тотално доминираха в срещата, показаха страхотен футбол, на няколко пъти накараха феновете на "Анфийлд" да изригнат бурно в аплодисменти и в крайна сметка заслужено си взеха победата и трите точки.

Така Ливърпул взе важна победа в битката със Сити за титлата и сложи край на мини кризата, в която изпадна в последно време. От своя страна гостите не показаха, че заслужават нещо от този мач и логично паднаха.


Изненадващо гостите от Борнемут първи стигнаха до голова възможност. Още във втората минута Фрейзър бе намерен в пеналта на гостите, последва удар, но Алисон показа класа и спаси. Това положение стресна домакините и те бързо изнесоха играта в по-предни позиции.

В 10-ата минута Мохамед Салах направи самостоятелен пробив, който завърши с остър удар, но в аут. Последва и шанс пред Фирмино, но Боруц успя да спаси. "Мърсисайдците" тотално доминираха в началото на мача и заслужено успяха да вкарат.

В 24-ата минута Джейвс Милнър центрира отдясно и с глава Садио Мане успя да опъне мрежата за 1:0. Останаха леки съмнения за засада на Мане, но такава не бе отсъдена и домакините поведоха. Ливърпул продължи да доминира, но в следващите атаки пропусна голови възможности чрез Салах и Фирмино.

Десет минути по-късно червените отбелязаха много красиво попадение. Робъртсън поде бърза контра, като пусна страхотен пас към Вайналдум, който нахлу в пеналта и елегантно прехвърли Боруц за 2:0. 

Трибуните изригнаха, а играчите на Юрген Клоп бяха във вихъра си, като не спираха да се забавляват и да дават наслада на феновете. До края на полувремето Ливърпул доминираше, като секунди преди почивката Салах не успя да преодолее Боруц. 

Втората част започна отлично за домакините. В 48-ата минута Ливърпул сътвори поредната си свирепа контра чрез Кейта и Фирмино, при която топката попадна технично в Салах, който опъна мрежата за 3:0 и окончателно реши мача.

Домакините се наслаждаваха и бяха близо до четвърто попадение в 57-ата минута, но Мане стреля до гредата. Десет минути по-късно Салах направи много добър пас към Вайналдум, но той се забави и не успя да засече топката във вратата на Боруц.

Определено темпото през това второ полувреме падна, като "мърсисайдци" спокойно разиграваха в средата на терена и де даваха почти никакви шансове на гостите си. В 76-ата минута Фирмино и Салах разцъкаха технично, след което Мо нахлу в пеналта и стреля от воле, но Боруц изби топката в горната греда.

До края с пропуски се отчетоха още Кейта и Фирмино. Така Ливърпул заслужено си взе победата и отново е на върха във Висшата лига.

Ливърпул - Борнемут 3:0

Голмайстори:

1:0 Мане (24)
2:0 Вайналдум (34)
3:0 Салах (48)

Ливърпул: Алисон, Робъртсън, Матип, Ван Дайк, Милнър, Вайналдум, Кейта, Фабиньо, Салах, Мане, Фирмино

Борнемут: Боруц, Куук, Аке, Рико, Смит, Лерма, Гослинг, Сърман, Айб, Кинг, Фрейзър