Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк трябва да бъде избран за най-добър играч на сезона в Англия, обяви съотборникът му Анди Робъртсън. 

Холандецът е считан за фаворит за отличието в конкуренцията на Серхио Агуеро, Рахийм Стърлинг, Давид Силва и Мохамед Салах, който триумфира миналата година. 

Откакто Асоциацията на професионалните футболисти въведе наградите си през 1974-а само петима бранители са печелили отличието, като за последно го направи Джон Тери преди 14 години. 

През тази кампания обаче, Ван Дайк се справя отлично, като е в основата на това Червените да са с най-добрата защита и да имат цели 16 сухи мрежи през сезона. 

„До края има още 10 мача и някой от друг отбор би могъл да избухне, но според мен Върджил би могъл да вдигне още повече нивото си. Обикновено атакуващите играчи са в центъра на вниманието, но той е фантастичен за нас“ заяви Ръбъртсън. 

„Не мисля, че това е голямата му цел, защото той е фокусиран върху представянето на отбора. Винаги е приятно да получиш отличие и за мен той е сред фаворитите за наградата. Изключително постоянен е и ако продължава така не виждам причина да не спечели. Той прави живота на останалите около него много по-лесен“ не пести похвалите си Робъртсън.