Ливърпул и Евертън завършиха 0:0 в мърсисайдското дерби, а от този резултат най-доволен остана Манчестър Сити. Хората на Юрген Клоп не успяха да задържат инерцията от предишните кръгове и вече са на второ място в класирането. “Червените” имат актив от 70 точки, с 1 по-малко от шампиона Манчестър Сити. Евертън е на 10-та позиция с 37. 

Двата отбора изиграха равностоен мач, като гостите имаха по-чистите положения. Мохамед Салах обаче затвърди впечатленията за слаба форма и пропусна две чисти положения. Фабиньо също се оказа на добра позиция, но той също не успя да реализира. Домакините пък предимно се бранеха и пробваха с бързи контраатаки да наранят градския си съперник. В крайна сметка след 90 минути без гол двата отбора си си поделиха по една точка. 

Двубоят започна агресивно, като в първите минути “карамелите” имаха няколко чисти положения. Алисон обаче така и не бе застрашен сериозно. Хората на Юрген Клоп постепенно “влязоха” в мача и в 28-та минута Салах пропусна първото чисто положение. 

Фабиньо изведе египтянина на стрелкова позиция, но Джордан Пикфорд се намеси добре и спаси. До края на полувремето Ливърпул натисна, но гол така и не падна. 

Евертън започна по-силно и второто полувреме, като в 53-та минута Калвърт-Люин стреля с глава след центриране на ъглов удар, но Алисон бе на точното място и спаси. 

Малко след това Салах се отчете с втори много сериозен пропуск. Голмайсторът на “червените” остана сам срещу Пикфорд, но не успя да си поведе добре топката и Майкъл Кийн успя да му я отбие преди удара. 

Ливърпул опитваше да отбележи, но силен изстрел на Джеймс Милнър не намери целта, а Фабиньо не успя да реализира от добра позиция, след като бе изведен от Върджил Ван Дайк. 

Евертън - Ливърпул 0:0 

Евертън: Пикфорд, Коулман, Кийн, Зума, Дин, Шнайдерлин (76 - Гомеш), Гай, Уолкот (59 - Ричарлисон), Сигурдсон, Бернард, Калвърт-Люин (74 - Тосун)

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Фабиньо (63 - Фирмино), Вайналдум (63 - Милнър), Салах, Мане (84 - Лалана), Ориги