Евертън - Ливърпул, двубой от 12-ия кръг на Висшата лига, стадион "Гудисън Парк". 14:45 часа българско време.

Групата на Ливърпул за мача: 

Вратари: Миньоле, Джоунс
Защитници: Джонсън, Шкъртел, Агер, Сисоко, Туре, Сако, Кели
Полузащитници: Лукас, Джерард, Хендерсън, Коутиньо, Моузес, Алън, Стърлинг
Нападатели: Суарес, Стъридж, Алберто

Контузени: Енрике, Аспас, Коатес
Наказани: Няма

Прогноза на Gol.bg:
Двата тима ще се изправят един срещу друг в 221-ото мърсисайдско дерби, като се очертава мачът да бъде изключително интересен.

И двата отбора се намират в добро състояние, като домакините са записали 2 победи, 2 ремита и 1 загуба за последните си пет мача от Висшата лига, докато Ливърпул има в актива си 3 победи, 1 равен и 1 загуба за същия брой срещи.

"Червените" обаче имат предимство в последните пет директни мача, като са постигнали 3 победи, а в останалите 2 срещи двата тима са врътнали равенства.

В състава на Евертън има добри новини, тъй като Тони Хибърт може да се завърне в игра днес, след като страдаше от контузия, от която вече е възстановен.

Антолин Алкараз също по всяка вероятност ще играе в днешния двубой, тъй като и той е възстановен.

Аруна Коне и Дарън Гибсън обаче са твърдо аут заради контузии. За състава на Ливърпул няма да играят Хосе Енрике, Яго Аспас и Себастиан Коатес, които страдат от травми, а Дани Стъридж е под въпрос за срещата.

Последната загуба на Ливърпул на "Гудисън Парк" датира от преди 3 години, когато "Карамелите" постигнаха успех с 2:0 след попадения на Тим Кейхил и Микел Артета.

Mачът между двата тима със сигурност ще бъде доста интересен и няма да е изключено да паднат и доста голове. 

Ливърпул към момента се намира на 2-ото място в класирането и ще гони победата до дупка, тъй като отборът има шансове при успех и при издънка на Арсенал срещу Саутхямптън да окупира първото място. 

Eвертън пък е на 6-ата позиция в таблицата.

Нашата прогноза за този мач е успех с два чисти гола за гостите от Ливърпул.

Резултат: Евертън - Ливърпул 0:2