Мениджърът Юрген Клоп заяви категорично, че ранните мачове от английското първенство не са проблем за футболистите на Ливърпул и призова феновете да се наспят хубаво, за да създадат перфектна атмосфера на "Анфилд" за срещата с Бърнли. Двата отбора се изправят един срещу друг в неделя от 12 часа местно време (14:00 българско).

"Винаги се поставя този въпрос, когато играем на обед. Това не ни пречи, но ни е нужна добра атмосфера. Ако имате билет, легнете си в 10 вечерта, не пийте и подкрепяйте отбора от първата до последната секунда", заяви Клоп на пресконференция преди двубоя срещу Бърнли.

"Ще знаем резултата от мача на Сити преди началото на нашия, но това не ни засяга чак толкова много, защото се борим за първото място и е важно да бъдем оптимисти при всички случаи. Планът е да печелим мачове, а това е достатъчно трудно само по себе си. Единственият ни проблем тази седмица е Бърнли. Трябва да покажем максимума от нашите възможности, защото Шон Дайш върши страхотна работа, въпреки че не разполага с възможно най-добрите условия", добави германецът.

Мохамед Салах, който спечели "Златната обувка" миналия сезон с 32 гола, е само на едно попадение от общо 50 за Ливърпул във вътрешното първенство. В неделя египтянинът може да изравни постижението на Алан Шиърър с 50 гола за един клуб по-бързо от всеки друг (66 мача).

"Показалите му са наистина невероятни и неговите голове ни доведоха до позицията, в която сме. Често говорим, че когато си офанзивен футболист, ти трябва да се възползваш от шансовете си. Това е ясно на всеки. Но аз като мениджър съм свикнал с това, че не всеки футболист бележи всичко. Така стоят нещата във футбола", завърши Клоп.