Мохамед Салах определено преживява труден период напоследък, но Садио Мане прави така, че неговите проблеми да не се усещат и снощи това отново се потвърди. 

Сенегалецът се разписа на два пъти при успеха над Байерн с 3:1 и продължава да показва, че се намира в най-добрата си форма в кариерата. 

В последните 10 мача във всички турнири Мане има 10 гола, което е повече, отколкото бе постигнал в предишните 27 участия през сезона. 

Неговият подем започна на 19 януари, когато отбеляза при 4:3 срещу Кристъл Палас, а след това вкара още на Лестър, Уест Хям, Борнемут, Уотфорд (2) и Бърнли (2). 

За сравнения за същия период Салах отбеляза само 3 пъти, като феновете на тима изобщо не искат да мислят какво щеше да се случи, ако Мане не бе намерил головата си форма. 

По всичко изглежда, че сенегалецът ще се наслади на най-силния си сезон в личен план, след като вече има 19 гола, при положение, че за цялата предишна кампания имаше 20. Той вече постави личен рекорд във Висшата лига, където е намерил целта 16 пъти.