Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се пошегува, че ще напише книга за уменията на централния си бранител Върджил ван Дайк.

Холандецът изигра феноменален мач срщу Байерн Мюнхен снощи на стадион "Алианц Арена". Той първо асистира за първия гол на Садио Мане с разкошен дълъг пас, а в средата на втората част ликвидира съпротивата на баварците, вкарвайки майсторски с глава.

Впечатляващото при гола на "лалето" беше лекотата, с която той се пребори във въздуха с двама от най-силните играчи на Байерн при играта с глава - Матс Хумелс и Хави Мартинес.

"Върджил ван Дайк беше брилянтен. Той имаше участие и при гола на Байерн, затова мога да кажа: "Каква вечер само, Върджил". Мога да напиша книга за неговите умения, за силата му, за това колко много го харесвам, за това какъв прекрасен човек е", заяви сияещият от щастие Клопо.

"Върджил е млад, но вече има богат опит. Много е силен и добър във всяко отношение. Но той знае, че може да играе още по-добре. Ливърпул може да играе още по-добре. През второто полувреме играхме възможно най-добре, но имаме накъде да се развиваме", заяви германецът.