Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп реагира на коментарите на легендата на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер с обичайното си чувство за хумор.

Преди снощната победа на мърсисайдци с 3:1 насред Мюнхен Кайзера директно заяви, че иска да види някой ден Клопо като треньор на баварския колос.

"Юрген е изключителен и точно той показа на германците как се играе бърз футбол, докато водеше Борусия Дортмунд. След това го правеше много успешно в продължение на години, прави го и сега в Ливърпул. Много хора копират стила му. Това е много успешен и атрактивен стил", каза Бекенбауер.

Желанието на 73-годишния световен и европейски шампион обаче едва ли ще се сбъдне скоро, защото договорът на Юрген с мърсисайдци и до лятото на 2022 година. Един сезон по-рано изтича контрактът на Нико Ковач с Байерн.

"Силно се надявам, че в близко бъдеще Байерн няма да се нуждае от спешна промяна. Пожелавам си това и на себе си. Франц е голям идол и много се радвам, че е говорил хубави неща за мен. Това ми се отразява добре. На мама също", заяви в типичния си стил Клопо.