Бившият нападател на Ливърпул Роби Фаулър ще получи първото си сериозно назначение в треньорската професия, тъй като поема отбора на Бризбейн Роар от австралийската А-лига. Фаулър има две години като играч в този отбор, което е една от причините да бъде избран за поста.

Фаулър беше играещ треньор на Муангонг Юнайтед в Тайланд преди да напусне кариерата на футболист през 2012-а година. Сега поема Бризбейн, които вървят доста трудно през този сезон, а договорът му е за две години.

"Наистина гледам напред към едно ново предизвикателство и аз съм решен да постигна сериозни резултати в първенството на Австралия с клуб, който има много големи традиции. Нямам търпение да започна и да направя нещо различно, ново, за да вдигна отбора", заяви Роби Фаулър в специално изявление.

"Моето семейство също са доволни, защото ние имаме чудесни спомени от Куинсланд. Така че сме доволни от предложението на Бризбейн Роар", допълни нападателят.

С 26 мача в националния отбор на Англия, Роби Фаулър пристигна със специален статут в отбора на Норт Куинсланд Фюри през 2009/2010. Но отборът фалира и Лигата го прехвърли в Пърт Глори, а и в двата отбора беше голмайстор, преди да се премести в Тайланд.

Отборът на Роар, три пъти шампион на Австралия, се раздели през декември с треньора си Джони Алойзи и до момента беше воден от помощника Дарън Дейвис. Сезонът е истинска катастрофа за тях, тъй като се намират на 9-о място от 10 отбора с 4 победи от 26 мача.