Юрген Клоп обяви, че е очаквал Сити да победи Юнайтед в дербито на Манчестър, но и че титлата все още не е решена. 

Сблъсъкът на „Олд Трафорд” се считаше, че е последната възможност Гражданите да загубят точки, но те се наложиха с 2:0 и оглавиха таблицата с точка пред Ливърпул, като до края остават по 3 мача. 

„Не бях нервен. Случи се точно това, което очаквах. Юнайтед игра добре през първото полувреме, но в този момент е трудно да удържиш Сити в продължение на 90 минути” заяви Клоп. 

„Освен ако не се случеше нещо неочаквано Сити щеше да спечели, така че не се изненадах. Бях напълно спокоен. В крайна сметка до края има още мачове, а това бе двубой, в който Сити заслужаваше да победи” добави германецът. 

Неговият тим играе утре с Хъдърсфийлд, а след това среща Нюкасъл навън и Уулвърхемптън у дома до края, докато Небесносините имат визити на Бърнли и Брайтън и домакинство на Лестър. 

„Всичко вероятно ще се реши в последния кръг, когато нервите ще са от значение. В крайна сметка нашето развитие не спира след последния двубой за сезона. Всички искаме да сме шампиони, но ако не станем не означава, че положените усилия не са си стрували” каза още Клоп.