Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк бе избран за най-добър играч на сезона във Висшата лига от Асоциацията на професионалните футболисти. 

Отличието се счита за изключително престижно и е награда за изключително стабилното представяне на холандеца, който превърна Червените в отбора с най-добрата защита. 

Той игра във всичките 36 мача до момента, в които помогна на отбора да запише 20 сухи мрежи. 

„Мисля, че това е най-голямата чест, която един играч може да получи и да бъде избран за №1 от тези срещу които играе всяка седмица. Невероятно горд съм. Това е специален момент и ми е трудно да опиша с думи чувствата си“ заяви Ван Дайк, който напълно оправда трансфера си на стойност 75 милиона паунда през януари 2018-а. 

Негови конкуренти бе съотборникът му Садио Мане, триото от Ман Сити Серхио Агуеро, Рахийм Стърлинг и Бернардо Силва, както и Еден Азар от Челси. Ван Дайк е 6-ият защитник, който печели отличието, като до момента той е №1 през сезона по изчиствания, блокирани изстрели, пресечени пасове и спечелени единоборства на земята и във въздуха. 

Стърлинг се утеши с приза за най-добър млад играч, след като записа до момента 17 гола и 10 асистенции, а освен това бе избран за №1 от Асоциацията на пишещите за футбол журналисти.