Полузащитникът на Ливърпул Джеймс Милнър заяви, че загубата с 0:3 от Барселона на "Камп Ноу" в първия полуфинал от Шампионската лига е трудна за преглъщане с оглед на представянето на отбора.

"На тази фаза на турнира само резултатът има значение. За съжаление ние не се възползвахме от създадените положения. Трябваше да вкараме поне два гола, но не се получи. Все пак можем да бъдем горди от играта си", 

Ливърпул имаше инициативата, особено през второто полувреме, но с два късни гола на Лионел Меси испанците взеха солиден аванс и до голяма степен обезсмислиха реванша.

"Винаги можеш да очакваш такива неща от Меси. Трудно е за преглъщане, но трябва да се съберем и да извлечем позитивите от този мач. Ще видим какво ще стане на "Анфийлд". Ще дадем всичко от себе си. На нашия стадион са се случвали специални неща в миналото", каза Милнър.

"Беше важно да вкараме гол като гост, но тук винаги е сложно. С играчите, които те имат, ще бъде трудно да не допуснем попадение на "Анфийлд". Предстои ни изключително тежка битка, почти непосилна задача. Не трябва да им даваме никакви шансове в реванша, защото това щe ни затрудни допълнително. В съблекалнята видях сърце, дух и мотивация, така че не сме се отказали", допълни той.