Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк няма поводи за радост в мача с Барселона, който беше загубен от неговия отбор с 0:3.

"Няма рецепта против Меси. Никой няма вариант, за да го опази на 100 процента. Аз просто съм щастлив, че не играя в Испания и не се срещам с него всеки сезон", заяви Ван Дайк, цитиран от Радио Монте Карло.

"Мисля, че той е най-добрият футболист в света. Но видяхте и нашият отбор как игра, как се защитава. Ние не залагаме на персонална защита един срещу един. Ние се защитаваме всички заедно и атакуваме всички заедно. Така че ще видим какво ще променим за следващия мач, но със сигурност ще се опитаме да се представим по-добре".

"Не мислим сега за трофеи, а просто да се вдигнем. Всичко е възможно във футбола. Определено вярваме, че можем да направим нещо. Като цяло смятам, че ние правим един добър сезон и ще се опитаме да вземем някакъв трофей. Ако не стане, просто ще продължим да работим и да се развиваме".

"Ние трябва да бъдем горди от себе си, защото играем срещу най-добрите отбори в света и също така играем в най-добрата лига. В момента сме в надпреварата за двата най-престижни трофея и мисля, че много отбори биха били щастливи да са на наше място", заяви още холандският бранител.