Ливърпул ще даде нов договор на нападателя Дивок Ориги, който се превърна в герой в последните мачове на отбора. За това съобщава вестник „Индипендънт“. 

Белгиецът първо донесе победата над Нюкасъл във Висшата лига, а след това вкара на два пъти за сензационния обрат над Барселона с 4:0. 

Нападателят пристигна при Червените още през 2014-а, но така и не успя да се утвърди като важна фигура в отбора, а имаше и някои контузии. 

Той изкара периоди под наем в Лил в Волфсбург, а през януари интерес към него имаше от Уулвърхемптън, Евертън и Кристъл Палас, преди в крайна сметка да реши да остане. 

Юрген Клоп останал много доволен от старанието на 24-годишния нападател по време на тренировките и в последните седмици го пусна в няколко мача, за да се стигне  и до геройствата му срещу Барса. 

Ориги има договор с Червените до лятото на 2020-а година, но сега се очаква да получи удължение за още един сезон, като определено ще има и по-сериозна роля в състава, особено ако използва по такъв начин шансовете, които получава.