Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп критикува УЕФА за това, че избра Баку като място за финала на Лига Европа, където ще играят Челси и Арсенал. Неговият отбор ще играе решителната среща за трофея в Шампионската лига в Мадрид срещу Тотнъм.

"Мадрид, е съвсем друго място. Дори съм сигурен, че ще бъде различно. Но поне той не е в другата част на света. Финал на Лига Европа в Баку е смешно. Не знам какво правят тези, които вземат такива решения, на закуска.

Миналата година играхме в Киев, това е красив град. Но е малко вероятно отбор от Русия или от тази част на света да стигне до финала. Сега Мадрид трябва да се подготви, може би за 200 хиляди английски фенове. Но те знаеха за това. Ако на финала бе Аякс щеше да има повече холандци.

Но в Баку - нямам представа как да стигна там. Решенията относно мястото на финалите трябва да бъдат по-разумни и отговорни. Не знам как го правят. Може би трябва да се определят по някакъв начин цените за нощувка. Чух, че в момента те на стойност 2700 лири, това е лудост", заяви Юрген Клоп.