Байер Леверкузен ще направи всичко по силите си, за да запази звездите си през следващия сезон. Особено голям е интересът към 23-годишният Юлиан Бранд, който наниза 10 гола и 17 асистенции.

Бранд е желан от Ливърпул и Тотнъм, но треньорът на „аспирините“ Петер Бош се надява той да остане на „Бай Арена“ и през следващия сезон. Друга от младите звезди на тима Кай Хаверц също прикова интереса на доста клубове от Западна Европа.

„Да, възможността и двамата да останат в Байер през следващия сезон е голяма. Не знам. Кай със сигурност ще остане. А за Юлиан, надявам се да остане. Всеки футболист иска да играе на високо ниво, но това може да се случи през следващия сезон и при нас. Нямаме търпение той да почне. Не само в Шампионската лига, но и в Бундеслигата. Нашата цел е да се представим още по-добре и ще работим много силно, за да го постигнем“, каза треньорът на Байер Леверкузен.

Спортният директор Руди Фьолер добави: „Знаем точно кои клубове чукат на вратата за Бранд. Има запитвания за него, но в следващите 5-6-7 дена ще вземем решение“.