Наби Кейта се възстановява по-бързо от очакваното от контузията в бедрото, която получи в полуфиналния мач от Шампионската лига в Барселона. Първоначално се смяташе, че халфът със сигурност ще пропусне финала срещу Тотнъм следващата седмица, както и турнира за купата на Африка, но прогресът му на лагера в Марбея обнадеждава Юрген Клоп.

"Наби е. . . може би малко пред графика, но това не означава, че ще играе със сигурност на финала. Сега вече прави спринтове и се чувства добре при половин натоварване на тренировка. Той обаче все още е далеч от пълно възстановяване", каза Клоп в интервю за клубния уебсайт.

"Знам за проблемите с Гвинея. Не искаме да държим при нас футболист, който може да играе. Те мислят, че опитваме да направим точно това, но всъщност реалността е друга. Ако не е готов на 100 процента, той не може да играе. Това е положението. Няма значение дали е за клуба, или за родината", продължи мениджърът на Ливърпул.

Бразилският нападател Роберто Фирмино поднови тренировки във вторник след мускулно разтежение и също бележи прогрес.

"Боби изглежда много добре и вече тренира с нас. Не отсъства дълго време, но ние сме внимателни и се стараем да бъдем сигурни, че няма да се контузи отново. Имаме още няколко дни (на лагера) и ще ги използваме. Точно заради това той влиза, излиза, влиза и излиза. Вчера бе само жокер (в мини-мачлетата), но това е добре за него. Още една стъпка към пълното завръщане", каза още той.

"Днес той взе участие в 70 процента от тренировката. Утре може би ще бъде в цялата. Ще видим", завърши Клоп.