Нападателят Садио Мане заяви, че се чувства щастлив в Ливърпул и не се влияе от спекулациите, че е желан от Реал (Мадрид), както и че това не може да наруши концентрацията му преди финала в Шампионската лига срещу Тотнъм.

Реал (Мадрид) ще се опита да стегне отбора след повторното назначение на Зинедин Зидан като треньор, а Мане е в групата футболисти, които са в списъка за входящи трансфери, според медиите в Испания.

Сенегалският национал подели голмайсторския приз във Висшата лига през този сезон, заедно със съотборника си Мохамед Салах и с Пиер-Емерик Обамеянг. През ноември пък затвърди добрите си отношения с клуба от Мърсисайд, подписвайки нов петгодишен договор.

"За мене най-важното нещо е Ливърпул и аз съм щастлив тук, заяви Мане пред журналистите. В момента се подготвям за един от най-важните мачове за клуба ни, за феновете ни, за нас като играчи. Така че нека първо да се концентрираме върху тази среща и да я спечелим.

"Наясно съм, че спекулациите са част от футбола, така че трябва да се съобразяваме с това и да реагираме адекватно. Винаги е огромно удоволствие да прочетеш, че някои големи отбори се интересуват от тебе, но не забравяйте Ливърпул. Те побеждават точно големите отбори", казва още нападателят.

Той допълни, че в съблекалнята всички са пределно мотивирани за победа над Тотнъм, особено след поражението от Реал (Мадрид) през миналата година и 2-ото място през този сезон след Манчестър Сити.

"Загубата на финала през миналата година ни помогна да се научим как да спечелим. Достигането ни заключителния мач миналата година беше позитивно, защото никой не очакваше от нас да стигнем до финал. Не спечелихме титлата във Висшата лига, но все още имаме шанса да вземем трофей, който дори е най-престижният", завърши Садио Мане.