Бившият нападател на Ливърпул Джон Олдридж е категоричен, че Червените трябва да направят подобрения в атаката си, незивисимо от страхотния последен сезон. 

Мърсисайдци триумфираха в Шампионската лига и останаха на точка от шампиона Манчестър Сити в първенството, като спечелиха 97 точки, а Мане, Салах и Фирмино вкараха много голове. Това обаче явно не е достатъчно. 

„Изглежда лудост да се коментира, че отбор, който игра толкова добре и постигна толкова много, трябва да подобри нападението си, но аз наистина смятам, че това трябва да се случи” пише Олдридж в колонката си в „Сънди Уърлд”. 

„Смятам, че в селекцията на Клоп трябва да има по-сериозно присъствие в центъра на атаката, което да донесе различна алтернатива. Наистина Клоп има на разположение вероятно най-доброто трио в атака в Европа, но въпреки това имаше моменти, в които бе необходимо някой друг да спасява положението”. 

„Даниел Стъридж и Дивок Ориги имаха своите моменти и сега се чудя дали Лукас Моура не може да бъде измъкнат от Тотнъм, особено след като той не бе титуляр във финала. Той може да играе на различни позиции и това го прави много полезен”. 

„Опцията Уилфред Заха също не е за пренебрегване. Клоп е показвал неведнъж, че може да развива таланта, но голямата трансферна сума и заплатата му със сигурност ще са проблем” изтъкна още бившият нападател, който игра на „Анфийлд” в периода 1987-1989.