Легендата на Ливърпул Рей Клемънс е на мнение, че вратарят на мърсисайдци Алисон Бекер ще се превърне в един от най-великите играчи в клубната история.

"Алисон доказа през изминалия сезон, че е страхотен вратар. Великите играчи го правят в продължение на 5-10 години. Думата "легенда" често е използвана без да се мисли. Някои от футболистите, с които аз съм играл бяха на високо ниво в продължение на 6-7-8-10 години. И затова са толкова обичани в Ливърпул", започна бившият страж Клемънс пред Sky Sports.

"Но стартът на Алисон е много добър. За чуждестранните играчи е от значение колко дълго време ще искат да останат тук със семействата си. Надявам се Алисон да остане дълго време. Той заслужава всички похвали заради представянето си през изминалия сезон."

"Все още не сме се срещали и се надявам скоро това да се случи. Изглежда ми много балансиран вратар, който мисли и не лети в облаците. Винаги държи ситуацията под контрол, а това е качество на големите вратари. Може да прави спасявания, които са невъзможни за другите вратари. Големите вратари правят големи спасявания в завързани мачове", допълни Клемънс по адрес на бразилеца, който спечели Копа Америка в неделя вечерта.