Европейският клубен шампион Ливърпул не планира сериозни трансфери през лятото преди старта на сезона във Висшата лига.

Мениджърът Юрген Клоп вече привлече 17-годишния холандския защитник Сеп ван ден Берг от Цволе, а с клуба се разделиха Дани Ингс, Даниел Стъридж и Алберто Морено.

Крилото Алекс-Окслейд Чембърлейн, който пропусна почти целия последен сезон зарази травма на коляното, вече е готов за игра, а 19-годишният нападател Райън Брюстър, който е юношески национал на Англия, също дава заявка за място в състава.

Брюстър все още очаква официален дебют с екипа на мърсисайдци, но показа качества с два гола в контролата срещу Транмиър във вторник.

"Те са като нови попълнения за нас. Брюстър, Окслейд-Чембърлейн не са играли през миналата година, така че можем да ги считаме за нови играчи", коментира Клоп.

"Райън Брюстър е топ нападател...Много се радвам, че е при нас. Вярвам, че той ще играе важна роля през тази година. Колко важна? Зависи и от него. Той може да играе на различни позиции в атаката. В центъра е ОК, по крилата също е възможност. Ще видим как точно да го интегрираме в състава. Със сигурност той ще получи възможности", каза още германецът.

"Пазарът е отворен до 8 август...ще видим какво ще се случи, но не мисля, че това ще бъде най-големият трансферен прозорец за всички времена", допълни той.

Ливърпул има амбиция да се бори за титлата в Англия, след като през миналия сезон остана само на точка зад шампиона Манчестър Сити.