Ливърпул завърши контролните срещи с победа, след като победи Лион с 3:1 в приятелски мач, в Женева.

По този начин мърсисайдци загряха по най-добрия начин за предстоящия сблъсък за Къмюнити Шийлд срещу Манчестър Сити, който ще се проведе след броени дни.

"Хлапетата" излязоха напред в резултата още в 4-ата минута след попадение на бившия играч на Манчестър Юнайтед Мемфис Депай от дузпа.

Мърсисайдци обаче изравниха в 17-ата минута, след като Фирмино отправи хубав удар с левия крак и не даде шансове на противниковия страж.

Четири минути след това европейският шампион стигна и до пълния обрат, който дойде след автогол на Йоаким Андерсен, който засече топката в мрежата си.

За крайния успех точен бе Уилсън, който с прекрасен удар прати топката в десния ъгъл на противниковата врата в 53-ата минута и сложи край на спора.

ЛИВЪРПУЛ - ЛИОН 3:1
0:1 Депай (4-дузпа)
1:1 Фирмино (17)
2:1 Андерсен (21-автогол)
3:1 Уилсън (53)

Съставът на Ливърпул: Алисон, Хувер, Гомес, Ловрен, Ларучи, Кейта, Лалана, Уилсън, Шакири, Салах, Фирмино (като резерви влязоха: Милнър, Дънкан, Ван ден Берг, Люис, Миньоле, Вайналдум, Матип, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Робертсън, Хендерсън, Фабиньо, Ориги, Окслейд-Чембърлейн и Елиът)