Печеленето на трофеи е навик на големите отбори, заяви защитникът Джо Гомес след победата на Ливърпул срещу Челси с дузпи в мача за суперкупата на Европа. Мърсисайдци определено не изиграха един от силните си мачове, призна той, но за тях в момента е важно просто да постигат резултати.

"Има много неща, които можехме да направим по-добре, като отбор. Имаше някои моменти на слабост и дори получихме два гола, които можехме да избегнем. Не изиграхме един от добрите ни мачове като колектив, особено през първото полувреме. Имаше фази, в които бяхме длъжни да се справим по-добре, но пък в крайна сметка се раздадохме, за да стигнем до победата. И я постигнахме, въпреки че не бяхме на обичайното ниво", заяви защитникът на Ливърпул за клубния уебсайт.

"Печеленето на трофеи е навик на големите отбори, а постигането на резултати на всяка цена е пътят. Почти сме стигнали до това. Младите се учат от подобни мачове и се надявам да ползваме този опит за напред", добави той.

Именно печеленето на мачове през миналия сезон сгъсти графика на Ливърпул в началото на този. Мърсисайдците вече загубиха един трофей срещу Манчестър Сити, но се реваншираха пред привържениците им със суперкупата на Европа срещу Челси.

"Натоварващо е, но това е част от цената, която плащат най-големите отбори. Ако искаш да бъдеш на върха, трябва да печелиш и да играеш повече от останалите. Точно това правим - играем, възстановяваме и играем отново", завърши Гомес.