Ливърпул постигна трудна победа с 2:1 при визитата си на Саутхямптън на "Сейнт Мери" и отборът има пълен актив от шест спечелени точки след първите два кръга. 

Садио Мане даде аванс на "мърсисайдци" с феноменален гол в самия край на първото полувреме, а за удвояването на резултата точен бе Фирмино, който се разписа в 71-ата минута. 

Почетното попадение за домакините бе дело на Ингс в 83-ата минута след безумна грешка на Адриан.Той можеше дори да изравни, но направи непростим пропуск малко след попадението си.

Така отборът на Юрген Клоп продължава да се представя доста добре напоследък, след като тимът игра силно за Къмюнити Шийлд, макар че загуби с дузпи, а освен това игра силно както срещу Челси за Суперкупата на Европа, така и на старта във Висшата лига срещу Норич.

Toва е 11-а поредна победа за Ливърпул във Висшата лига и отборът изравни рекорда си по най-голям брой поредни успехи в елита на Англия.


Срещата започна активно за домакините и в 8-ата минута Уорд-Праус не успя да се възползва от грешка на стража на гостите Адриан, който не успя да овладее една върната от Ван Дайк топка към него и се получи рикошет в стрелеца. В крайна сметка обаче кълбото излезе в аут.

Малко след това обаче стражът на "мърсисайдци" се отчете с добро спасяване след удар на Че Адамс, който успя да спаси.

"Светците" продължиха с добрата си игра през следващите минути и в 18-ата минута Адамс отправи нов удар, а Вестергор бе на път да засече топката. Малко обаче не му достигна да се докопа до нея и да я вкара във вратата.

Три минути след това Адриан направи фантастично спасяване след удар на Йошида с глава, а броени минути след това испанският вратар на гостите отново се намеси, този път след остро центриране. 

Доминацията на Саутхямптън продължи и в 40-ата минута Адамс от добра позиция не успя да намери вратата. В самия край на полувремето обаче геният на Мане си каза думата и с феноменален и неспасявем удар в горния далечен ъгъл на противниковата врата той откри резултата. В ситуацията сенегалецът стреля около границата на наказателното поле.

Второто полувреме започна доста по-активно за домакините и десет минути след подновяването на играта Милнър можеше да удвои аванса на Ливърпул, но ударът му премина на сантриметри покрай страничната греда.

В 65-ата минута Фирмино пропусна златен шанс за гол, след като от чиста позиция в наказателното поле той не успя дори да нацели вратата.

Все пак обаче бразилецът бе точен за 0:2 в 71-ата минута. Гостите се възползваха от грешка в защита на домакините и кариоката пое топката, а след това от границата на наказателното поле матира противниковия страж.

По всичко изглеждаше, че интрига вече няма, но безумна грешка на Адриан върна домакините в играта. В 83-ата минута една топка бе върната към стража на гостите, но той при опита си да я подаде намери крака на Дани Ингс и топката попадна в неговата врата.

В 87-ата минута Ингс направи непростим пропуск, след като останал сам срещу Ингс не успя да нацели добре топката и тя излезе в аут. 

Все пак до самия край нямаше повече голове.

САУТХЯМПТЪН - ЛИВЪРПУЛ 1:2
0:1 Мане 45+1
0:2 Фирмино 71
1:2 Ингс 83

Саутхямптън: Гън, Беднарек, Вестергор, Йошида, Хойберг, Бертранд (77 - Дженепо), Ромеу, Уорд-Праус, Валери, Редмънд, Адамс (68 - Армстронг)

Ливърпул: Адриан, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Александър-Арнолд, Окслейд-Чембърлейн, Вайналдум, Милнър (74 - Фабиньо), Мане, Салах (79 - Ориги), Фирмино