Юрген Клоп отличи Роберто Фирмино като изключително важен футболист за Ливърпул, след като нападателят стана първият бразилец в историята на Висшата лига с 50 гола. Той се разписа при 3:0 срещу Бърнли, но мениджърът и феновете на Ливърпул обожават и други негови качества - техниката, пресата, пасовете и не на последно място - постоянството и физиката.

"Надявам се да си остане така и той рядко да пропуска мачове. На няколко пъти отсъстваше и това не беше приятно, но Боби, какво да ви кажа за него, което още не знаете? Той е изключително важен футболист за нас. Радва се да играе при нас и обожава колектива в отбора. Това му помага, разбира се. Помагат му и качествата на останалите. Когато има толкова много скорост около теб, ти може да си позволиш да играеш повече между линиите, да се позиционираш по-добре и да бележиш. Той е много важен футболист за нас", заяви Клоп в интервю за liverpoolfc.com.

Роберто Фирмино вкара гол с шут извън наказателното поле при победата срещу Бърнли и Клоп смята, че това е бил най-добрият мач на неговия отбор срещу този съперник. 

"Това бе най-добрият ни мач срещу Бърнли. Мисля, че първия ми срещу тях го загубихме с 0:2. Тогава определено не бях подготвен за този тип футбол и този стил. В събота видях нещо, което до момента не бях виждал в Англия, а именно битката за втора топка от наша страна. Реагирахме изключително добре на дългите топки на Поуп, а това по принцип са ситуации 50 на 50, в които влияе и късметът".

"Те имат ясен план на игра. Пас назад и после дълго подаване зад защитата с едно докосване. Това е изключително трудно за противодействие, но нашата дефанзивна линия бе внимателна и заради това техните нападатели често изпадаха в засада. Справихме се много добре."

"Вкарахме в правилните моменти, но на терена не изглеждаше толкова лесно, колкото е изглеждало след мача. Те бяха постоянно в мача, а ние имахме и късмет при първия гол. Вторият и третият бяха резултат от съвършен футбол", добави Клоп.