Отборните и индивидуалните награди няма да убият желанието на Върджил ван Дайк да продължи развитието си, пише официалният уебсайт на Ливърпул. Носителят на трофея в Шампионската лига и най-добър футболист в Англия и Европа за миналия сезон заяви, че е благодарен за всички тези призове, но ще гони още повече с "червените".

"Единственото ми желание е да ставам по-силен. Има много за подобряване както в отбора, така и при самия мен, а това е единствената ни цел. Изключително важно е всички да разберат възможно най-бързо, че започваме от начало. Да, спечелихме Шампионската лига, но това няма значение в момента. Започваме отново от начало. Това е реалността и колкото по-бързо всички я приемем, толкова по-добре за нас.

"Всичко е възможно, когато не се предаваш никога. Ние имаме много качествени футболисти и всеки от тях може да направи разликата в даден мач. Вярваме в силите ни във всеки един момент и се надявам това да си остане така. Длъжни сме да продължаваме по същия начин.

"Всички ние влязохме в историята на Ливърпул с триумфа в Шампионската лига, но това е само едно зрънце от клубната история. Искаме да продължим да пишем нашите страници. Аз пък искам да бъда запомнен като фантастичен футболист, който е да всичко за своя отбор", каза той.