Лидерът на Ливърпул Върджил ван Дайк се е разбрал да удължи договора си с клуба, съобщава вестник „Мирър“. 

Холандецът се превърна в ключова фигура за Червените много бързо след идването си от Саутхемптън за 75 милиона паунда през януари 2018-а, като бе избран за най-добър футболист в Европа за годината и наскоро е уточнил и последните подробности по новия си контракт, който ще бъде за 6 години.  

Предишното споразумение бе до лятото на 2023-а година, а според новото футболистът ще остане на „Анфийлд“ до края на сезон 2024-2025. Най-сериозната промяна обаче е в заплатата на бранителя, който досега получаваше по 125 000 паунда седмично, а вече ще прибира по 200 000. 

Разговорите са започнали още през лятото, а след като Манчестър Юнайтед взе Хари Магуайър за 80 милиона лири, представителите на Ван Дайк са договорили по-добрите условия за своя клиент. 

Ван Дайк вече има 78 мача и 8 гола за Ливърпул като спечели Шампионската лига и Суперкупата на Европа през 2019-а. Той е една от основните причини хората на Юрген Клоп да бъдат с най-добрата защита през миналия сезон в английския елит и  през този отново да мечтаят за титлата.