Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер изрази мнение, че звездата на Ливърпул Мохамед Салах може да стане като Лионел Меси, ако премахне част от егоизма в играта си.

Египтянинът предизвика гнева на съотборника си Садио Мане заради индивидуалните си прояви в последните мачове на мърсисайдци.

"Салах прилича на Меси, но трябва да бъде постоянен като него. Той е също толкова добър в завършващата фаза, но Меси е завършен играч. Той дава и важни асистенции, докато Салах в момента е малко обсебен от това да вкарва сам", заяви Венгер пред beIN Sports. 

"Това е измерение, в което той може да влезе с натрупването на годините. Да откриеш момента, в който да подадеш топката и кога да стреляш сам. Много го харесвам, Мохамед има голям потенциал."

"Забравят се хората, които работят за отбора и се жертват за него. Като Фирмино в Ливърпул. Луис Суарес правеше същото в Барса за Меси и Неймар. Човек, който работи за отбора, за всеки друг и помага на другите да блестят. Трудно е да намериш такива благородни нападатели в наши дни", допълни специалистът, който водеше Арсенал 22 сезона.