Фантастичното представяне на Ливърпул продължава с пълна сила, след като отборът на Юрген Клоп победи Челси с 2:1 на "Стамфорд бридж" в голямото дерби от 6-ия кръг на английската Висша лига.

По този начин отборът има пълен актив от точки и е лидер в класирането с 18 пункта след тези срещи.

Александър-Арнолд даде аванс на гостите още в 14-ата минута, а в 30-ата Фирмино удвои преднината на отбора. Почетното попадение за домакините бе дело на Канте в 71-ата минута.

Домакините получиха и два сериозни удара, след като се наложи Франк Лампард да направи две принудителни промени по време на първото полувреме, след като замени контузилите се Емерсон и Кристенсен. 


Срещата започна с изключително високо темпо, а гостите бързо се ориентираха в обстановката на "Стамфорд Бридж" и откриха чрез ранно попадение.

В 13-ата минута Мане бе фаулиран на границата на наказателното поле, а при изпълнението на статичното положение Салах чукна топката към Александър-Арнолд, а стената се подведе. След това пък английският национал с топовен удар прати топката в горния десен ъгъл на противниковата врата, за да даде аванс на тима си.

През следващите няколко минути домакините се опитаха да понатиснат противника си и в 24-ата минута стигнаха до фантастичен шанс. Ейбрахам остана сам срещу вратаря, но вместо да подаде пробва удар, който Адриан успя да отрази.

В 27-ата минута Челси вкара попадение след голям карамбол. Аспиликуета бе точен, но реферът прецени да използва системата VAR и в крайна сметка попадението бе отменено след засада на Маунт. 

Точно три минути след това Ливърпул удвои аванса си след попадение на Фирмино. Той засече с глава прекрасно центриране на Робъртсън и не остави шансове на Кепа да реагира.

Малко преди почивката Салах отправи удар от няколко метра, който рикошира в тялото на противников бранител. 

Второто полувреме започна с фантастичен шанс за Ливърпул и се наложи Кепа да прави брилянтно спасяване след удар на Фирмино от близка дистанция още в 47-ата минута.

Малко след това след рикошет играч на Челси можеше да си отбележи автогол, но Кепа се намеси и изби топката.

В 60-ата минута Канте не успя да засече една перфектна топка в наказателното поле на противника и така пропусна идеална възможност да намали. 

В 71-ата минута Канте вкара изключителен гол, след като проби в наказателното поле и след това с фантастичен удар в близкия ъгъл матира Адриан.

В последните минути Челси наложи силен натиск на противника си, но така и не успя да вкара изравнителен гол. 

Челси - Ливърпул 1:2
0:1 Александър-Арнолд 14
0:2 Фирмино 30
1:2 Канте 71

Челси: Кепа, Аспиликуета, Емерсон (15 - Алонсо), Кристенсен (42 - Зума), Томори, Ковачич, Жоржиньо, Канте, Маунт, Вилиан, Ейбрахам

Ливърпул: Адриан, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Александър-Арнолд, Вайналдум, Хендерсън (82 - Лалана), Фабиньо, Фирмино, Салах (92 - Гомес), Сане