Производителят на екипировката на Ливърпул - американската компания "Ню Баланс", заведе дело срещу клуба за нарушаване на договора между двете страни.

"Ню Баланс" има договор да произвежда екипировка на настоящия европейски шампион и лидер в Англия за още година, но мърсисайдци вече са получи предложение от "Найк" да сменят доставчика си на официално облекло.

Вижте класирането във Висшата лига 

Настоящият производител на екипировката обаче съобщи, че е отправил равностойна оферта на тази, която са предложили от "Найк", а в настоящия договор между компанията и клуба има клауза, че "Ню Баланс" ще продължи да бъде основен спонсор, ако се съгласи да предостави същата оферта, каквато би предложила и някоя от конкурентните им марки.

"От Ливърпул поставиха под въпрос някои части от договора ни с тях, затова ние се обръщаме към съда, който да реши кой е прав в случая", заявяват от "Ню Баланс" в официалното си съобщение.

От щаба на мърсисайдци потвърдиха, че срещу клуба е заведено дело, но повече детайли не бяха съобщени.

"Ню Балънс" е официалният доставчик на екипировка на Ливърпул от 2011 година, като настоящият контракт носи по 45 милиона лири на клуба на година.