За лидерите във Висшата лига на Англия Ливърпул няма да е нещо непознато да се пропукат в битката за титлата, след като миналия сезон почти спечелиха титлата и в крайна сметка завършиха на 2-о място, заяви бившият нападател на червените Ел Хаджи Диуф.

Ливърпул буквално отнасяше съперниците си през по-голямата част от миналия сезон, преди да се сгромоляса срещу Манчестър Сити и и да загуби титлата за сметка на отбора на Пеп Гуардиола.

"Не виждам да играят така добре, както го правеха през миналия сезон", казва Диуф пред списание 4-4-2. В периода 2002-2005 сенегалският нападател записа 80 мача, в които вкара обаче едва 6 гола.

"Те имаха шанса да спечелят титлата миналата година. Буквално държаха шампионския трофей в ръцете си и след това оставиха да им се изплъзне. Бяха със 7 точки преднина по Коледа и как Сити след това успя да стане шампион, не ми го побира акъла. Както казват в Англия - мислех, че са бутилирали титлата".

Ливърпул, който триумфира с 6-та си европейска клубна купа през юни, загуби само една среща миналата година в първенството- срещу Сити. А Диуф добави, че говори многозначително, че не можеш да пренесеш резултати като миналогодишните до шампионското звание.

Вижте класирането във Висшата лига 

"Ако имаш една-единствена загуба през цялата кампания, не е нормално да не си шампион", недоумява сенегалецът.

Макар Диуф да не харесва играта до момента през този сезон, Ливърпул има 6 победи, води в класирането, а утре ще гостува на новака Шефилд Юнайтед.