Ливърпул победи след обрат Тотнъм с 2:1 и изравни рекорд на Висшата лига. Хората на Юрген Клоп постигнаха постижението на Челси (2005/2006) и Манчестър Сити (2011/2012 и 2017/2018) за най-много точки след първите 10 кръга във Висшата лига – 28 т. Отделно „червените“ счупиха свой собствен рекорд и записаха 11 поредни победи у дома, а отделно нямат поражение на „Анфийлд“ в 44 поредни мача.

Хари Кейн шокира домакините с гол още в 47-та секунда, но Джордан Хендерсън (52) и Мохамед Салах (75) от дузпа донесоха обрата за „червените“. С нея Ливърпул е убедително на върха в класирането с 28 точки, с 6 повече от втория Манчестър Сити. Тотнъм е на 11-та позиция с едва 12 т.

Двубоят започна по кошмарен начин за Ливърпул и още след 47 секунди хората на Юрген Клоп вече изоставаха в резултата. Хендерсън бе надигран в центъра от Сон, който напредна и стреля мощно, но за негово нещастие в гредата. Там обаче дебнеше Хари Кейн, който отблизо нямаше проблем да вкара в опразнената врата за 1:0. Това беше трети гол на Кейн в първата минута на двубоите във Висшата лига, с което изпревари двама бивши английски национали по този показател – Уейн Рууни и Тио Уолкът.

Последваха силни минути за Ливърпул и още по-силни за вратаря на гостите Пауло Гасанига. Аржентинецът показа класа в 14-та минута, когато пресече остро центриране на Робъртсън. Малко след това Мане стреля с глава над вратата, а Гасанига отрази опасен удар на Салах.

След половин час игра работата на стража на гостите стана още по-сериозна. В 27-та минута аржентинецът направи две феноменални спесявания. Първо след удар на Салах, а след това и при добавката на Фирмино. Върджил ван Дайк също пробва късмета си, но и той не успя да преодолее Гасанига.

След почивката Ливърпул продължи да натиска и гол падна в 52-та минута. Фабиньо центрира от крилото, топката се отклони в тялото на Дани Роуз и попадна пред Хендерсън на далечната греда. Халфът нямаше как да сбърка отблизо и вкара за 1:1. Голът даде още по-голямо самочувствие на „червените“, които направиха обрат в 75-та минута. Тогава Мохамед Салах отбеляза хладнокръвно от дузпа, отсъдена за нарушение на Серж Орие срещу Садио Мане.

Ливърпул – Тотнъм 2:1

0:1 Хари Кейн 1‘

1:1 Джордан Хендерсън 52‘

2:1 Мохамед Салах 75‘-д

Ливърпул: Алисон, Алекснадър-Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум (77 – Милнър), Фабиньо, Салах (85 – Салах), Мане, Фирмино

Тотнъм: Гасанига, Орие (88 – Лукас), Санчес, Алдервейрелд, Роуз, Уинкс (63 – Ндомбеле), Сисоко, Али, Ериксен (88 – Ло Селсо), Сон, Кейн