Джордан Хендерсън вярва, че сплотеността и конкуренцията сред вратарите на Ливърпул са ключовите фактори, които поддържат нивото на отбора високо и през този сезон. Въпреки че играха повечето си мачове с втория или дори трети избор на вратата, "червените" са допуснали 17 гола в 16 мача и все още са само с две загуби - с дузпи срещу Манчестър Сити в двубоя за суперкупата на Англия и с 0:2 срещу Наполи в Шампионската лига.

Алисон Бекер, който спечели наградата на ФИФА за най-добър страж през 2019-а година, се завърна под рамката след лечение на контузия в прасеца, а неговият заместник Адриан се представи великолепно по време на лечението. Зад двамата са Анди Лонерган и 20-годишният Куивин Келъхър, който ще стартира днес в мача за купата срещу Арсенал.

В своята колонка в програмата за мача капитанът написа: "Чудесно е, че Алисон се завърна и пасна моментално на мястото си. Поздравявам го.

"Всички знаем колко важен бе Али за нас през миналия сезон във всички турнири, което разбира се бе добре подплатено с наградите, спечелени в началото на този сезон. Всичко това е добре заслужено и всички на Мелуунд, както и нашите фенове, са доволни.

"Самият Али знае, че вратарите са отбор в отбора и всички те трябва да допринесат с каквото могат, за да поддържат високите стандарти на Ливърпул през цялата състезателна година. Сигурен съм, че и Али знае много добре, че без останалите момчета в този екип дори и той не би могъл да поддържа елитното си ниво с такова постоянство.

"През лятото се разделихме със Симон Миньоле и за всички бе ясно, че който и да бъде неговият заместник, той ще има изключително трудна задача. Адриан обаче се справи великолепно както на терена, така и извън него. Задачата му беше сложна, но той я изпълни, че и отгоре.

"Нека оставим настрана нещата на терена, които ни спечелиха някои мачове. Дори в самата съблекалня се носи усещането, че той не е бил никога другаде, освен в Ливърпул. Неговата личност отразява със забележителна точност играта му на терена - той е позитивен, смел, внимателен и първо се грижи за отбора, а чак след това мисли за самия себе си. Точно както и Симон, Адриан може да бъде с лекота титуляр. За полевите играчи е изключително важно да знаят, че имат подобен човек в състава.

"Всичко това остави някак на заден план друго лятно попълнение - Анди Лонерган. Той също е важен за нас. В началото Лонърс пристигна като допълнителен чифт ръкавици за тренировките, но той ни помогна много в подготовката и се вписа в отбора. Представянето му в САЩ бе на много високо ниво, а в тренировките затрудняваше самите нас.

"Всички се зарадвахме, че краткосрочният му договор бе удължен до края на сезона, защото той също е важен и на терена, и в съблекалнята. Точно като Адриан, неговият характер се вписа идеално с останалите момчета. Той е просфесионалист, който прави всичко без грешка и има нужния опит да даде съвет, когато такъв е нужен. Лонърс е топ вратар и съм адски доволен, че той е в нашия отбор.

"Куивин Келъхър не е нов и показва признаци на развитие. Той има огромен талант и направи впечатление срещу МК Донс, когато направи спасявания от световна класа.

"Той е късметлия, че може да се учи от Али, Адс и Лонърс, както и от треньорите Йон Ахтенберг и Джак Робинсън. Но каквито и хора да имаш около себе си, ти си важният човек и точно ти трябва да бъдеш професионалист. Неговата кариера ще бъде фантастична", казва Хендерсън.