Изключено е Ливърпул да завърши сезона без загуба. Това обяви Юрген Клоп след поредния драматичен обрат на мърсисайдци, които губеха до последните минути от Астън Вила, но стигнаха до 2:1 с късни попадения на Робъртсън и Мане. 

Така Червените останаха на 6 точки пред Манчестър Сити преди да приемат Гражданите в следващия кръг в суперсблъсъка на върха. Те нямат поражение вече в 28 поредни срещи от първенството, но германецът не е никак спокоен. 

„Не мисля, че това е възможно, особено ако играем така, както го направихме в началото на мача, докато получихме гола. Проблемът не бе във футбола, тъй като не играхме лошо, но с подобен манталитет нищо добро не ни чака. В крайна сметка ние не мислим за това, а просто как да спечелим следващия мач” заяви Клоп, чийто тим е спечелил 10 точки от губещи позиции през сезона. 

„Все още има какво да подобряваме и да учим. Получаваме удари заради грешките, които правим, но за момента се справяме. Не става въпрос, че не заслужавахме да спечелим. Представянето ни бе добро, но имаше моменти, които не ми харесаха. Сами си направихме мача труден. В началото не знаехме какво точно да правим, докато съперникът бе готов за битка” добави той. 

„Ако все пак човек гледа мача ще си каже, че ние бяхме тези, които заслужавахме да победим. Със сигурност обаче в Астън Вила се чувстват ужасно, тъй като при всичко което направиха заслужаваха да вземат нещо от мача” каза още Клоп.