Ако се интересувате от футбол, изразът "Фърги тайм" не би трябвало да ви звучи непознато. Това е онова време от футболната среща, в което воденият от сър Алекс Фъргюсън Манчестър Юнайтед често имаше навика да вкарва важни голове - заключителните секунди.

Оказва се, че всъщност Ливърпул е повелителят на победните голове в 90-ата минута или по-късно. От създаването на Висшата лига червените са спечелили 35 мача с попадение секунди преди края, пише Би Би Си.

Най-пресният пример е от събота, когато воденият от Юрген Клоп състав направи обрат за 2:1 срещу Астън Вила като гост, макар в 87-ата минута да губеше.

В герой се превърна Садио Мане, който стана четвъртият футболист в историята на Висшата лига, вкарал четири победни гола след 90-ата минута. Другите са Папис Сисе, Стивън Джерард и Иън Райт.

Ливърпул е убедителен водач в класацията, а Манчестър Юнайтед е трети, отбелязва "Дневник".

Кръгът предложи и друг драматичен развой, като Дженк Тосун от Евертън вкара за 1:1 срещу Тотнъм в 96:57 минута. Това е най-късният гол в английското първенство от близо три години, но отстъпва с около пет минути спрямо рекорда на Дирк Каут за Ливърпул срещу Арсенал през 2011 г. (101:48 мин).

В историята, откакто от 2003-04 г. има данни за точно отчитане, има още един гол след стотната минута - на Хуан Мата за Челси срещу Норич - 100:03 мин.

Деле Али вкара за Тотнъм и продължи личния си рекорд - вече в 39 мача, в които отбелязва гол във Висшата лига, отборът му не губи. Върховото постижение по този показател е на Джеймс Милнър - 53 срещи.