Търсещият първа титла на Англия от 1990 година насам Ливърпул води убедително в таблицата след победата с 3:1 над шампиона Манчестър Сити и вече има 8-точков аванс на върха.

Юрген Клоп и неговите момчета накараха изстрадалата публика на стадион "Анфийлд" да вярва истински, че чудото е възможно. "Червените" играят фантастичен футбол и са големият фаворит на букмейкърите за краен триумф.

Действащият европейски клубен шампион не страда от самочувствие и се похвали на официалния си сайт в интернет с още едно интересно постижение. След 12-ия кръг на Висшата лига тимът е №1 и в друга класация - по брой различни голмайстори.

Тупалката на Фабиньо срещу "гражданите" преди дни го превърна в 13-ия футболист на Ливърпул, който се разписва в шампионата този сезон. За сравнение Сити има 11 различни реализатори, а с по девет са Челси, Лестър и Нюкасъл.

Мърсисайдци могат да се похвалят с цял състав от полеви играчи, които са се разписвали поне по веднъж през сезона във Висшата лига. Само трима от стартиралите полеви играчи на тима не са вкарвали до момента в първенството - Джо Гомес, Деян Ловрен и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Последният обаче избухна с три гола в Шампионската лига и купата на лигата.