Звездата на ПСЖ Килиан Мбапе може изненадващо да избере Ливърпул в преследване на Златната топка топка, смята бившият футболист на мърсисайдци Стивън Уорнък. Световният шампион от 2018 година отдавна е свързван с Реал Мадрид, чийто треньор Зинедин Зидан публично изрази възхищението си към него.

"Ливърпул се разви много през последните две години под ръководството на Юрген Клоп и сега хората ги свързват с най-добрите футболисти в света", коментира Уорнък пред Liverpool Echo.

"Но нека бъдем честни - защо да не искат да играят при Клоп в Ливърпул? Атмосферата е невероятна, а такъв е и мениджърът. Отборът игра в два финала на Шампионската лига в последните два сезона, а преди това беше на финал и в Лига Европа. Много е съблазнително в момента да отидеш в Ливърпул."

"Защо Мбапе да не отиде в Ливърпул? Защо да не иска да играе с най-добрите футболисти във Висшата лига и наистина да се тества? Според мен проблемът с такива играчи честно възниква от тяхното убеждение, че могат да спечелят Златната топка в Реал Мадрид или Барселона."

"Но защо да не е възможно отбор от Висшата лига да доминира няколко години в Европа? Килиан е играч, когото бихме искали да видим във Висшата лига. Ще се радвам да го видя в Ливърпул. Това зависи и от формата на Барселона и Реал Мадрид. Ако той смята, че те нямат силите за триумф в Шампионската лига, тогава може да погледне към Ливърпул", завърши Уорнък.