Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вече е легенда на клуба, след като през пролетта изведе мърсисайдци до шести триумф в Европа. Неговият лик е навсякъде в града.

Намиращият се на цели 11 точки пред шампиона Манчестър Сити лидер във Висшата лига върви в курс за първа титла в Англия от 1990 година насам и Юрген може окончателно да си осигури футболно безсмъртие в Ливърпул.

"Клоп вече е легендарна фигура в Ливърпул заради триумфа в Шампионската лига, но ако спечели и Висшата лига, вече ще говорим за него като за човек от категорията на Шенкли и Пейсли. Той може да е човекът, който да ни върне титлата на Анфийлд", бе заявил наскоро легендата на "червените" Джейми Карагър.

Победа срещу Евертън днес ще означава, че Клоп печели своя мач №100 във Висшата лига начело на тима. И това ще бъде нов клубен рекорд, защото той излиза в своя мач №159 в английския елит.

Върховото постижение досега принадлежеше на Кени Далглиш, който постига 100 победи начело на Ливърпул в 167 мача. Юрген има пет победи и три равенства в последните осем мача с "карамелите".

Клоп и неговите момчета не са побеждавани на стадион "Анфийлд" в последните си 47 шампионатни мача, в които са изковали 37 победи. Тимът е изоставал в резултата 154 минути, като 51 от тях дойдоха срещу Тотнъм през октомври. 

Ливърпул неизменно печели в последните 29 мача във всички турнири, в които открие резултата.