Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп не скри огромното си задоволство от гръмката победа с 5:2 над градския съперник Евертън снощи.

Германецът направи доста промени в стартовия си състав, но въпреки това европейският шампион му записа впечатляващ успех. 

"В този мач имаше невероятни футболни моменти. Аз направих пет промени в състава, а това можеше да доведе до проблеми за нас. Често говоря за класата на футболистите, с които разполагам. Дадох доверието си на момчетата и те не ме разочароваха", коментира Юрген.

"На моменти ние бяхме леко отпуснати в защита, защото противникът действаше доста директно. Всичко бе наред до 4:1, а при 4:2 вече не ми харесваше толкова много. Беше ни ясно още преди мача, че битката ще бъде интензивна. И затова имахме нужда от свежест в редиците ни."

"Ние трябва да се учим, трябва да се подобряваме и точно това ще направим. Разполагам с фантастични футболисти. Още преди сезона казах, че всички в състава са просто невероятни. И головете ни снощи бяха невероятни, но трябваше да се борим. Като цяло контролирахме мача и си свършихме работата", допълни Клоп.