Лидерът Ливърпул срещна неочаквана съпротива от опашкаря Уотфорд при успеха с 2:0 в двубой от 17-ия кръг в английската Висша лига, игран на стадион "Анфийлд".

Правещият страхотен сезон европейски първенец започна много колебливо и записа първия си удар чак в 23-ата минута. Четвърт час след това Мохамед Салах все пак откри резултата, но "стършелите" бяха много агресивни и изглеждаха готови да ужилят големия си противник във всеки един момент.

Попадението на Садио Мане беше отменено заради много спорна засада малко след почивката и в оставащите минути до края на мача Уотфорд изненадващо беше по-опасният отбор. Жерард Деулофеу дори разтресе гредата десетина минути преди края на мача, а Върджил ван Дайк беше на път да си вкара невероятен автогол след паническо връщане назад. В 90-ата минута Салах сложи точка на спора с гол на празна врата.

Така Ливърпул събра 49 точки на върха и вече води с 11 пункта на втория Лестър, който има мач по-малко. Уотфорд е на дъното с едва 9 точки.


Домакините очаквано взеха инициативата от самото начало, но не успяваха да създадат нито една опасна атака, като в същото време "стършелите" бяха близо до нещо много интересно след остро центриране в пеналта на Ливърпул, което обаче не намери своя адресат.

Хюз шутира покрай гредата при нова акция на Уотфорд, а в средата на първата част неточни удари отправиха Садио Мане и Мохамед Салах. Любопитното е, че първият удар за лидера в таблицата днес дойде в 23-ата минута. За последно това се случи на мърсисайдци през октомври 2016 година срещу Манчестър Юнайтед.

Играта на Ливърпул не се получаваше, но в 38-ата минута европейският първенец все пак откри резултата след бърза контраатака. Садио Мане напредна и пусна за Мохамед Салах, който финтира защитник и завърши майсторски с прецизен удар в горния десен ъгъл.

Сар изпорти невероятно положение за гостуващия отбор малко след това, след като беше оставен напълно непокрит, но той изобщо не успя да "хване" добре топката и предизвика бурен смях по трибуните.

Веднага след почивката Уотфорд можеше да изравни, но Алисон спаси тупалката на Сар отблизо. И при следващата си акция опитният Ливърпул вкара втори гол - Джердан Шакири центрира отляво и Садио Мане нанесе безпощаден удар с глава. Видеосистемата VAR обаче отмени попадението заради много спорна засада.

И двата отбора създаваха опасни атаки, като смелите действия на последния в таблицата Уотфорд насред "Анфийлд" определено бяха изненадващи за мнозина. Сар имаше неоснователни претенции за дузпа, а на отсрещната вратаря Роберто Фирмино беше отказан от Фостър.

В 81-ата минута Деулофеу беше много близо до попадението, но от много малък ъгъл разтресе страничната греда! Секунди по-рано пък Върджил ван Дайк можеше да си вкара куриозен автогол. Отбраната на домакините изглеждаше шокирана и малко след това само изгледа как шутът на Сар минава покрай целта.

В 90-ата минута Мохамед Салах вкара гола на успокоението на празна врата след голяма доза шанс. Изстрелът на Дивок Ориги след паса на Мане не се получи, но египтянинът чакаше на близката греда и направи добавка.


Ливърпул - Уотфорд 2:0

1:0 Мохамед Салах - 38'

2:0 Мохамед Салах - 90'